tisdag, februari 28, 2006

söndag, februari 26, 2006

Sudden

Dagens roliga sak:
* Det bästa med hockey-OS-guldet var nog att få höra Sudden sjunga "Du gamla du fria".

fredag, februari 24, 2006

Gula vs röda

Kvällens roliga sak:
* Var på pub och kollade på hockeyn. En person anslöt sig i sista perioden och frågade vilka det var som hade gjort målen. Då lutade sig Kollega A över till mig och viskade:
- Sex av de gula och tre av de röda.

Duran Duran

Dagens roliga sak:
* Mail från kollega A, strax innan lunch:
"Som Duran Duran skulle ha sagt; I´m hungry like a wolf!
Och som Madonna säger; Time goes by, so slowly...
JAG ÄR UTTRÅKAD!!!"

torsdag, februari 23, 2006

Skärmsläckare

Dagens roliga saker:
* Undrar just varför jag döpt det förgående inlägget till "etikett".
* En av våra chefer är mycket förtjust i att ändra min kollegas skärmsläckare. Idag hade han lagt in en bild på vår generaldirektör... vilket hon upptäckte genom att en besökare inne på kontoret kommenterade det.
* Jag såg Stakka Bo genom fönstret. Han så mycket glad ut.

Dagens trista sak (för de andra):
* Var på Friskis. Hamnade längst fram under "trix-delen" och det var inte kul för de som stod bakom... jag har mycket svårt att skilja höger från vänster.

tisdag, februari 21, 2006

Etikett

Dagens roliga saker:
* Y käkade middag med sin granne. Det visar sig att han har jobbat på mitt jobb och när Y berättar detta för mig så utbrister jag: "Jaha, du har ätit middag med Flört-Björn!"
* Kollega A skulle beskriva en ex-kollega och för att jag skulle förstå hur han såg ut skulle jag visualisera Bernad, i Bernad och Bianca, fast inte tecknat.
* Var på HM. Det blev strul när jag skulle betala och jag glömde att dra mitt HM-kort. Kassörskan blev mindre imponerad och sa flera gånger att det inte gick att fixa i efterhand (det gjorde det tillslut) och det enda jag fick fram var:
- Inte på nåt sätt i hela världen?
Sen fick jag stå där länge medan de fixade och trixade. Jag var helt kolugn och blev inte stressad av kön som växte bakom mig. Men när jag tillslut gick därifrån kände jag att jag var helt varm om skinkorna...


Dagens trista sak:
* Folk som sitter för nära på tbanan.

måndag, februari 20, 2006

Bigfoot

Dagens trista saker:
* Jag hade 25 hyllmeter med tomma pärmar framför mig. Alla i samma färg. Jag valde en, den var trasig. Vad är oddsen på det?
* På min gata... där jag bor...är det som i Sibirien. Vallar med snö, halt och iskallt. Måste ha storkängorna på sig när man går på den. Men väl inne i stan är det snustorrt på gatorna och knappt nån snö (?) och jag känner mig som en brutal Bigfoot i mina kängor.


* Kollega A:
- Kim Martin? Hennes pappa måste ha velat ha haft en son...

lördag, februari 18, 2006

Rökare

Dagens roliga sak:
* Tjuvblogga hos Y när hon är ute på balkongen och tjuvröker...




fredag, februari 17, 2006

Extra

Gårdagens extra roliga sak:
* Sent igår kväll såg vi på konståkningsfinalen. En av herrarna gestaltade en flygande (flyende?) zebra med vingar. Min spontana fråga var:
- Undrar hur han reagerade när tränaren gav honom beskedet om konceptet. Om han svarade: "Är du helt dum i huvvet, men ok..". eller "ja, vilken dunderidé - du är ett geni, det kommer att slå alla med häpnad"!

torsdag, februari 16, 2006

Handduken

Dagens roliga sak:
* Hade just duschat på Friskis, stod vid mitt skåp och torkade mig. Då stegade det fram en arg kvinna och sa till mig:
- DU! Du har tagit min handduk!
Jag stod och höll i en ny vit krispig härlig handduk, precis en sån som jag själv hade hängt in i dushrummet. Jag blev jätteförvånad och utropade "OJ OJ???" och sprang genast ut i duschen och hämtade den andra vita krispiga handduk som hängde kvar... dvs min.
Jag bad så mycket om ursäkt, sa att det naturligtvis inte var meningen, höll upp dem båda och sa skämtsamt att de var förvillande lika. Men inget hjälpte. Hon var skitarg, asförbannad, pissed off. Jag frågade vad hon ville att jag skulle göra och hon mumlade att jag kunde lägga handduken på bänken. Sen tror jag att hon ville att jag skulle slicka golvet och ge henne 10 000 i cash. Men det sket jag i och gick och sminkade mig istället.


Ps. Hon använde inte min handduk utan torkade sig med papper. Moget.

onsdag, februari 15, 2006

Fenomenal

Dagens roliga saker:
* Åkte hiss på jobbet. Folk gick på och av. En kvinna skämtade med en av de stora pamparna som klev in och han svarade rappt. Men det blev fel ändå och pinsamt för henne. Och så blev det knäpptyst. Så där pinsamt tyst som det bara kan bli i en trång hiss.


* Igår var jag sjuk och hemma från jobbet. I och med detta tror min nyfikne chef att jag är gravid (och detta sa han naturligtvis till alla mina kollegor). Idag talade jag om för honom att jag inte är det (så att han slipper "omorganisera" som han själv uttryckte det), men jag lovade att han skulle bli den första att veta... Det blev ju fel... hahahah.

Dagens trista saker:
* Det är februari och inte mars. Jag vill ha vår.
* Det är trist att man hör ordet FENOMENAL så sällan.

tisdag, februari 14, 2006

Hjärta

En dusch med hjärtan skickar jag till den som vill ha.

måndag, februari 13, 2006

Benen

Dagens roliga saker:
* Jag och kollega A tog den nöjsamma turen till den glade skomakaren i kvarteret. Maken till arg och sur gubbe har vi aldrig sett. Vi är alltid helt fnissiga och förväntansfulla när vi går dit. Idag när jag frågade hur mycket det skulle kosta sa han:
- Ey, vad tror du? Så häääär mycket (så måttade han med händerna). Imorgon ska vi tillbaka.
* Konversation mellan mig och Kollega A:
"Jag vill gärna ha ett möte med dig INNAN jag träffar de andra så att jag har lite mer "kött på benen" --- (är det inte därför man går och tränar hela tiden - för att man inte vill ha så mycket kött på benen????). Hon ringde upp mig och så bestämde vi tid -
"På fredag - efter lunch".
"Men närdå efter lunch??? "
"Iom att vi alltid äter lunch ihop så löser det sig nog..."
* Kemisten och jag bestämde att vi skulle röja i köket innan vår light-renovering sätter igång på allvar. Men efter middagen såg vi soffan och gick dit istället.

fredag, februari 10, 2006

Svettig

Dagens roliga saker:
* Hipp hipp hurra, Y's dag idag!!!
* Jag hade skrivit ett inlägg om en incident från eftermiddagen. Men så upptäckte jag att den inte gjorde sig riktigt... men jag lägger ut bilden som jag hade ritat till texten iallafall. Så får ni hitta på nåt själva.



Dagens trista saker:
* Det är verkligen ett fenomen. Varje gång jag har med mig matlåda till jobbet så är det jättebra mat i lunchmatsalen, ex färsbiffar med fetaost och oliver, grillad fräsch lax. . Men när jag måste äta där, då är det panerad äcklig torsk, ärtsoppa, spagetti med vit sås.
* Fredag, klockan är runt 20. Jag vill sova.

torsdag, februari 09, 2006

Nya lokaler

Dagens roliga saker:
* Det är härligt att kollega A är tillbaka på jobbet. Då har man aldrig tråkigt! Idag frågade jag henne om hon kollade på Antikrundan. Då gav hon mig följande svar med en frågande blick:
- Antikrundan?? Antikrundan? Jag har fan Antikrundan hemma, vi har rensat ut efter mormor. Jag måste verkligen flytta till "nya lokaler"!
* A berättade att hon pratat med sin kompis, som i sin tur berättade att hon hade hånglat med en kille vars pappa och A's pappa hade jobbat tillsammans... och hur de kom fram till det minns ingen.

onsdag, februari 08, 2006

Frön

Dagens roliga saker:
* Igår berättade jag för Kemisten att vår kompis fått jobb i New York. Han utropade av glädje:
- Ja, då måste vi åka dit och dricka Cosmopolitans.
Bör tilläggas att jag fick Sex and the city-boxen av honom i födelsedagspresent...
* Kollega A is back in buisness. Jag fick present. Frön... till träd som kan bli 7 - 15 höga.

tisdag, februari 07, 2006

Dålig

Dagens trista saker:
* Prince nya låt. Extremt dålig och irriterande.
* Folk som baserar hela sin världsuppfattning utifrån Aftonbladet och Expressen.

måndag, februari 06, 2006

Det mesta

Dagens trista saker:
* Maten i lunchmatsalen. Vidrig.
* Vädret. Vidrigt.
* Trist och kallt på jobbet.
* Snoriga äckliga människor på tbanan.
* Torra fnasiga läppar.
* Flottig fejja.
* Flottigt hår.

Blä, vilken värdelös dag.

fredag, februari 03, 2006

Pippiperuk

Dagens roliga sak:
* I natt drömde jag att mamma H och Nora skulle hälsa på mig på jobbet. Men jag var tvungen att försumma dem för jag skulle sjunga en indisk sång på scen i aulan, iklädd en rosa Pippi-peruk. Men det blev fiasko för jag hittade inte låten på mitt kassettband - så jag stod på scen och spolade bandet fram och tillbaka!!! När jag berättade detta för Kemisten imorse satte han gröten i halsen.


Dagens trista sak:

* A köpte halstabletter med timjansmak. Usch och fy. Hon kände ingen smak men jag som bara provade för nöjes skulle tyckte att de var otjänliga som föda. uh. Och svindyra, över 80 spänn.

Ojoj. Nu ska jag ut i snön. Min enda plan för helgen är att fira min födelsedag! Hippey till mig!

torsdag, februari 02, 2006

Medium

Dagens trista saker:
* Inställt Medium pga friidrottsgala i Globen.
* Gick till kiropraktorn på avtalad tid. Sur-receptionisten sa att jag hade tid igår. Jag sa idag. Nu har jag tid på måndag, den sjätte februari.


Länkar:
* Jag tvivlar på om begreppet: "gammalt radarpar" stämmer in här!
* Man kan verkligen inte tro att detta är samma person. Halleljua.

onsdag, februari 01, 2006

Utmanad

Jag har återigen blivit utmanad, den här gången krävdes bilder...
"Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har"

Okej... utan rangordning: